Październikowe wspomnienia
W październiku klasy 5a, 5b i 6a skorzystały z pięknej pogody i pojechały na jednodniową wycieczkę do Strzyżewa.
Tam w klimatycznym dworku odbyły się warsztaty dotyczące zasad savoir-vivre przy stole. Uczniowie dowiedzieli się m.in. jakie potrawy podawano na staropolskich stołach, jak należy poprawnie układać sztućce, do czego służą lniane serwety przy talerzach, jakie zasady obowiązują w trakcie posiłków. Podczas warsztatów tworzyli oryginalne wizytówki i uczyli się atrakcyjnego składania serwetek. Mieli okazję wypiekać własne bułki z dodatkiem wybranych przez siebie ziół i przypraw. Zwieńczeniem warsztatów był wspólny obiad. Uczniowie starali się wszystkie zdobyte informacje wykorzystać, dlatego posiłek minął w serdecznej, kulturalnej i sympatycznej atmosferze. Mamy nadzieję, że zdobytą wiedzę praktykują przy rodzinnych stołach.